Cantarea lui Simeon Luca 2, 29 O moarte fericita poate fi numai aceea care vine dupa cunoasterea lui Hristos. Orice moarte fara Hristos nu poate fi decat nefericita, inspaimantatoare si amara. Pana nu L-a cunoscut pe Hristos, batranul Simeon va fi privit spre moartea sa ca spre un vrajmas fioros, necrutator, neinduplecat si nedorit. Asa []Cantarea lui Simeon Luca 2, 29O moarte fericita poate fi numai aceea care vine dupa cunoasterea lui Hristos.

Orice moarte fara Hristos nu poate fi decat nefericita, inspaimantatoare si amara.

Pana nu L-a cunoscut pe Hristos, batranul Simeon va fi privit spre moartea sa ca spre un vrajmas fioros, necrutator, neinduplecat si nedorit. Asa cum privesc toti acei care nu L-au cunoscut pe Hristos, Biruitorul mortii si Stapanul Vietii.

Dar, dupa ce L-a cunoscut pe Domnul dupa ca L-a cuprins in inima lui si s-a patruns de harul cunoasterii Sale, in viata batranului Simeon s-a produs acea dumnezeiasca schimbare care l-a facut sa vada si sa simta totul altfel.

Acum slobozeste in pace pe robul Tau, Stapane, dupa Cuvantul Tau, caci au vazut ochii mei mantuirea Ta, pe care ai pregatit-o sa fie inaintea tuturor popoarelor lumina care sa lumineze neamurile si slava poporului Tau IsraelCe minunat cantec de biruinta asupra mortii, asupra intunericului si asuprea groazei este acesta!Ce...