1 Noi insine ne mir m adeseori zicind cu durere: Vai cat de r u este omul, cat de rea este lumea, cat de nelegiuiti sint oamenii Si ata este. Dar nu ne mir m mai degrab si nu spunem: O, cat de Bun, cat de nem rginit de Bun, cat de neinteles de Bun este Dumnezeu Care cu toate []1 Noi insine ne mir m adeseori zicind cu durere: Vai cat de r u este omul, cat de rea este lumea, cat de nelegiuiti sint oameniiSi ata este.

Dar nu ne mir m mai degrab si nu spunem: O, cat de Bun, cat de nem rginit de Bun, cat de neinteles de Bun este Dumnezeu Care cu toate c lumea e asa rea, c oamenii sunt atat de nelegiuiti Dumnezeu totusi ii rabd , Si totusi le d , Lui totusi Ii este mil , El totusi ii iubeste.

Intr-adev r cat de mare este Bun tatea lui Dumnezeu2 Aceasta este uimirea si aici st toat taina dragostei celei nespus de mari a lui Dumnezeu: Bun tatea Lui.

Pentru acesti nelegiuiti a murit Hristos spre a-i izb vi nu numai de sub blestemul p catului mostenit prin firea lor omeneasc de la Adam, intaiul lor p rinte c zut Ci si de sub blestemul propriului lor p cat, s varsit de fiecare om, din propria lui voint , ca act al propriei sale neascult ri de porunca Dumnezeului s u3 Jertfa Mantuitorului cuprinde in Sine nu numai Pretul mantuirii lumii intregi ci si pretul mantuirii fiec rui suflet omenesc in parte.

Si de aceea trebuie ca Jertfa Aceasta s-O primeasc toat omenirea ca singurul Pret al R scump r rii...