din vorbirea fratelui Traian Dorz la nunta de la Cornutel 31 iulie 1982 Spune Cuvantul lui Dumnezeu ceea ce zice si un Sfant Parinte care spune asa: Nici sangele martiriului nu spala pacatul dezbinarii fratilor . Sfantul Apostol Pavel spune acelasi lucru: Nici daca-ti dai trupul sa fie ars de viu, nici daca-ti imparti toata []din vorbirea fratelui Traian Dorz la nunta de la Cornutel 31 iulie 1982Spune Cuvantul lui Dumnezeu ceea ce zice si un Sfant Parinte care spune asa: Nici sangele martiriului nu spala pacatul dezbinarii fratilor .

Sfantul Apostol Pavel spune acelasi lucru: Nici daca-ti dai trupul sa fie ars de viu, nici daca-ti imparti toata averea saracilor sa ai atatea daruri de a canta, de a predica, de a vorbi in limbi omenesti si ingeresti chiar, esti un pierdut si condamnat, daca-i dezbini pe frati, daca tulburi lucrarea lui Dumnezeu, daca nimicesti dragostea si unitatea frateasca.

Ar trebui sa ne ingrozim fiecare dintre noi de aceasta instiintare cutremuratoare! i acest lucru sa nu-l uitam, meditand la Apostolul din ziua de astazi, meditand la Evanghelia din ziua de astazi si meditand la incheierea pe care am vrut s-o fac acestor siruri de cuvinte cu privire la ceea ce s-a spus despre trecerea prin cimitir.

Toti vom trece prin cimitir, fie ca vrem, fie ca nu vrem! i niciunii dintre noi nu stim care este seara, care este noaptea, care este clipa in care ingerul mortii va veni si in care ne va duce sa trecem prin cimitir.

Mormintele se aseamana acolo cum se aseamana copacii iarna i cei uscati par ca cei verzi, si cei verzi par ca cei uscati. E iarna Dar vine primavara, vine soarele; si soarele arata atunci ce este verde si ce este uscat.

Vine invierea mortilor si nu se stie cat de aproape este clipa aceasta. Intr-o clipa, intr-o clipeala de ochi , spune Cuvantul lui Dumnezeu. Atata cat clipesti din ochi, trambita va suna si mortii vor invia, nesupusi putrezirii, si se vor duce: cei care au facut binele, la rasplata vesnica; si cei ce au facut raul, la ocara si la osanda vesnica.

Acest inteles sa-l pastrati din tot ce ati auzit!Binecuvantati sa fiti voi, toti copiii randunicii acesteia, care v-ati nascut in Lucrarea aceasta si care ati fost invatati ca este o ara: ara de Dincolo, ara Minunata, in care ne-a chemat Domnul, in care S-a dus El si in care ne-a pregatit un loc, caci va veni o zi in care si noi vom merge acolo. Fericiti sunteti pentru ca v-ati intors la Dumnezeu, v-ati nascut din nou, v-ati hotarat pentru El si ati inceput o viata noua! i adunarile noastre, si citirile noastre, si intalnirile noastre sunt exercitiile noastre de zbor. Invatam cum sa ne pregatim mai frumos pentru plecarea noastra acolo. titi ce lucruri frumoase am invatat din viata pasarilor calatoare? Daca le veti cerceta mai cu de-amanuntul, veti vedea cat adevar este in ceea ce va spun acum.

Pitpalacul, randunica si toate celelalte pasari, vara, mai ales cand e sezonul, cand e hrana din belsug, se hranesc cu musculite, cu graunte, cu tot felul de hrana pe care o au din belsug si se ingrasa. Dar uitati-va incolo, spre apropierea lui septembrie, cand vine vremea sa se pregateasca sa plece, cum ele se asaza pe post. Postesc, ca sa le fie mai usoare trupurile, ca sa le fie mai usor zborul. Sa le fie mai usor aripilor lor care se pregatesc sa zboare.

Postul, infranarea, rugaciunea, adunarile fratesti, dragostea si bucuria noastra impreuna, citirile Cuvantului lui Dumnezeu sunt acele minunate exercitii prin care noi ne pregatim sufletele noastre pentru marea calatorie spre Patria noastra Cereasca.

Ce frumos va fi atunci! Ganditi-va ca poate dincolo, in tarile calde, vor fi ramas rudenii de-ale randunelelor care pleaca toamna aceasta de la noi. Cum le vor astepta acelea pe tarm si cum se vor bucura privindu-le ca vin, vin, vinCum vor spune parintii: Uite copiii nostri ca vin!Cum vor spune copiii: Uite parintii nostri ca vin!Cum vor spune...