() A plans, a suferit, dar n-a urat niciodata rautatea lumii si a fratilor sai. Nedreptatile care i-au grabit sfarsitul el le-a lasat in seama Aceluia care ne va judeca pe toti in judecata si rasplata Marelui Judecator de Apoi.

Iar copilasilor lui sufletesti, pe care el i-a nascut din nou prin Evanghelie, le-a lasat testamentul []() A plans, a suferit, dar n-a urat niciodata rautatea lumii si a fratilor sai. Nedreptatile care i-au grabit sfarsitul el le-a lasat in seama Aceluia care ne va judeca pe toti in judecata si rasplata Marelui Judecator de Apoi.

Iar copilasilor lui sufletesti, pe care el i-a nascut din nou prin Evanghelie, le-a lasat testamentul pe care el l-a scris cu viata sa si le-a lasat pilda vietii lui de privire la Iisus cel Rastignit si de urmare a lui Iisus cel Rastignit.

Acesta este testamentul scris cu sangele lui pe toate paginile din cartea vietii lui.

Ultimul lui indemn a fost:Priviti la Iisus cel Rastignit, apropiati-va de Iisus cel Rastignit, apropiati-va mereu si grijiti sa nu-L pierdeti si sa nu va pierdeti de Iisus cel Rastignit.

Pana vor fi prigoane, lacrimi si plans in Oaste, pana vor fi izbelisti si prigoane impotriva ei din partea lumii, sa stiti, iubitii mei, ca Il aveti in mijlocul vostru pe Iisus cel Rastignit si sunteti cu El. Indata ce vor trece prigoanele si lacrimile si indata ce va veni linistea si tihna, indata ce vor veni laudele si aprobarile lumii, sa stiti, iubitii mei, ca L-ati pierdut pe Iisus cel Rastignit. i Oastea a devenit o oaste de nume si de forme, o oaste moarta.

Deci vegheati, fratii mei, sa nu-L pierdeti pe Iisus cel Rastignit, sa-L aveti mereu in mijlocul vostru pe Iisus cel Rastignit. Cat Il veti avea pe El, veti avea totul; cand L-ati pierdut pe El, cand El va lipsi din mijlocul vostru, nu mai aveti nimic; ati pierdut totul.

Prin oricate prigoane si furtuni ce vor veni peste voi, prin oricate lovituri nedrepte ce s-ar abate asupra voastra, voi sa priviti mereu tinta la Iisus cel Rastignit, la Jertfa Lui, la moartea Lui si la Invierea Lui. Urmandu-L pe El, nu veti rataci niciodata. Urmandu-L pe El, veti fi cu El, veti muri cu El, dar veti si invia cu El la Invierea cea Mare.

Ramaneti deci la acest crez si la aceasta credinta, ca, pe urma, sa ne intalnim cu totii Acolo Sus, in bratele Lui si in...