Din Duhul Tau invat, Iisuse,cum sa-L iubesc pe Dumnezeumai mult ca tot ce-am drag pe lume;din Duhul Taustiu ce-am mai scump pe lume eu. Din Duhul Tau stiu ce iubiresa am spre-al Tau Cuvant Slavit,cum sa-L doresc si caut cu sete;din Duhul Taustiu ce-am mai scump si pretuit. Din Duhul Tau stiu ce rabdaresi ce []Din Duhul Tau invat, Iisuse,cum sa-L iubesc pe Dumnezeumai mult ca tot ce-am drag pe lume;din Duhul Taustiu ce-am mai scump pe lume eu.

Din Duhul Tau stiu ce iubiresa am spre-al Tau Cuvant Slavit,cum sa-L doresc si caut cu sete;din Duhul Taustiu ce-am mai scump si pretuit.

Din Duhul Tau stiu ce rabdaresi ce iertare sunt datorsi cum sa umblu-n ascultare;din Duhul Taustiu drumul cel mantuitor.

Din Duhul Tau stiu cum se ceresa-i pot iubi pe fratii mei,sa-i simt mai dulci ca orice miere;din Duhul Taustiu ce-i iubirea pentru ei.

Din Duhul Tau stiu ce-naltaree-al rugaciunii tainic ceas,sa-l caut mereu mai cu-nsetare;din Duhul Taustiu toate pentru el sa las.

Din Duhul Tau stiu pan la moartesa-mi tin credinta ce i-am pus,s-aleg cu Tine orice soarte;din Duhul Taustiu cum doresti sa mor, Iisus.

TRAIAN DORZ din Cantari de Sus , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014