i a venit unul din mai-marii sinagogii, anume Iair, si vazandu-L pe Iisus, a cazut la picioarele Lui i L-a rugat mult, zicand: Fiica mea este pe moarte; ci, venind, pune mainile peste ea, ca sa scape si sa traiasca. (Marcu 5, 22-23) 1.

Rugaciunea cere ascultare, dupa cum ascultarea cere rugaciune. Noi dorim ascultarea lui Dumnezeu [] i a venit unul din mai-marii sinagogii, anume Iair, si vazandu-L pe Iisus, a cazut la picioarele Lui i L-a rugat mult, zicand: Fiica mea este pe moarte; ci, venind, pune mainile peste ea, ca sa scape si sa traiasca. (Marcu 5, 22-23)1.

Rugaciunea cere ascultare, dupa cum ascultarea cere rugaciune. Noi dorim ascultarea lui Dumnezeu la cererile noastre, dupa cum El doreste ascultarea noastra la cererile Lui.2.

Nu exista rugaciune a noastra pe care sa nu ne-o asculte Dumnezeu, daca nu exista cerere a Lui pe care sa nu o ascultam noi (Mt 21, 22; In 15, 7).3.

Dumnezeu asculta rugaciunile noastre, sa credem aceasta din toata inima cand ne rugam.

Nu exista fapta prea mare si minune prea mare pe care Dumnezeu sa nu o realizeze, daca noi cerem aceasta cu o credinta atat de mare si cu o rugaciune atat de fierbinte cat cere minunea pentru care ne rugam.4.

Cuvantul Domnului ne asigura ca El poate face nespus mai mult decat cerem sau gandim noi (Ef 3, 20).

Niciodata deci cererile noastre sau gandurile noastre nu vor putea intrece nici...