Cunoasterea lui Iisus Hristos este masura cresterii noastre, pentru ca Dumnezeu a voit ca toata plinatatea sa locuiasca in El (Col. 1, 9). In El locuieste toata plinatatea lui Dumnezeu (Col. 2, 9). In El sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei (Col. 2, 3). Iisus a fost facut de Dumnezeu pentru noi: Intelepciune, []Cunoasterea lui Iisus Hristos este masura cresterii noastre, pentru ca Dumnezeu a voit ca toata plinatatea sa locuiasca in El (Col. 1, 9). In El locuieste toata plinatatea lui Dumnezeu (Col. 2, 9). In El sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei (Col. 2, 3). Iisus a fost facut de Dumnezeu pentru noi: Intelepciune, Dreptate, Sfintenie si Rascumparare (1 Cor. 1, 30).

Numai cine a intrat in cunostinta Domnului Hristos poate creste in cele duhovnicesti. Numai cine a intrat in aceasta cunostinta poate ajunge la taina tainelor: la taina rascumpararii noastre prin Scump Sangele Lui.

Cine n-a intrat in cunostintele Domnului si cine n-a ajuns prin aceasta cunostinta la picioarele Crucii nu poate creste in cele duhovnicesti. De aceea zice ap. Ioan: Cine are pe Fiul, are viata; cine n-are pe Fiul, n-are viata (1 Ioan 5, 12). Cine cunoaste pe Fiul, cunoaste pe Tatal; cine nu cunoaste pe Fiul, nu cunoaste pe Tatal. De aceea indeamna ap. Pavel pe fratii lui atat de staruitor: Ma rog lui Dumnezeu sa va dea un duh de intelepciune si descoperire in cunoasterea lui Iisus Hristos (Efes. 1, 17). Sa crestem in toate privintele pana vom ajunge toti la unirea credintei si a cunostintei Fiului lui Dumnezeu ca sa ajungem la Cel ce este Capul, Hristos (Efes. 4, 13-16). Sa ne...