Patimile si Invierea Domnului Iisus Hristos reprezinta icoana mantuirii noastre sufletesti, in toate dimensiunile ei, pe care o gasim descrisa de Proorocul Isaia in cap. 53. In aceasta priveliste, Il vedem pe Domnul Iisus intampinat cu Osanale in Duminica Floriilor, apoi la numai cateva zile , condamnat la rastignire de catre aceeasi multime bolnava []Patimile si Invierea Domnului Iisus Hristos reprezinta icoana mantuirii noastre sufletesti, in toate dimensiunile ei, pe care o gasim descrisa de Proorocul Isaia in cap. 53. In aceasta priveliste, Il vedem pe Domnul Iisus intampinat cu Osanale in Duminica Floriilor, apoi la numai cateva zile , condamnat la rastignire de catre aceeasi multime bolnava de pacate. Ale celor de ieri, celor de azi sau de maine. Toti am pacatuit in vreun fel. i toti avem nevoie de mantuirea sufletului. In Gradina Edenului a gresit primul Adam, ziua, iar in Gradina Ghetsimani a fost vandut Fiul lui Dumnezeu, noaptea, ca sa-l izbaveasca pe Adam, si pe noi toti, din intunericul iadului.

In jurul Domnului se aflau doua feluri de oameni: cei de-a stanga, care s-au ridicat impotriva Sa, cu hule, cu injurii, cu ciocane si cuie, ceradu-I rastignirea; ceilalti, de-a dreapta, erau cei vindecati si iertati de pacate saracii, mironositele femei si apostolii, care L-au urmat indeaproape pretutindeni.

Tot drumul Calvarului Mantuitorului nostru a fost plin de batjocuri, loviri si scuipari pana pe Golgota. Traditia ne spune ca numai Veronica a alergat in graba, ca sa-I stearga Fata plina de sudori si sange, cu o mahrama curata! i i-a ramas Chipul Lui zugravit pentru totdeauna in suflet, datorita faptei sale. Pe umerii Sai au lasat urme adanci Crucea Pacatelor omenirii intregi.

Incepand cu ale iudeilor de atunci si pana la ale crestinilor de astazi! El, Creatorul omului, Intelepciunea Tatalui, a platit Pretul Rascumpararii tuturora, in cel mai josnic fel.

Insa Domnul Iisus a tacut in fata celor de atunci, cum tace si in fata hulelor si scuiparilor celor de astazi!La Ceasul Rastignirii pe Crucea Golgotei, s-a atins apogeul rautatii omenesti, prin care diavolul a incercat toate metodele perfide, sa impiedice rascumpararea omului din pacat. Dar Domnul Iisus, Care a venit pe pamant sa implineasca Voia Tatalui, printr-o ascultare deplina, a spus: Tata, iarta-le lor, ca nu stiu ce fac! i i-a dat Duhul. Bucurosi ca au scapat de Acest Nazarinean, Care era considerat de popor Imparatul iudeilor, si satisfacuti pentru implinirea planurilor lor diabolice, Ana, Caiafa si sinedriul iudeilor au plecat acasa...