De cateva zile, povestea cineva cum isi luase o masina de la o firma din Italia la oferta: Oferta sfarsitului lumii , zicea el. Nu intelegeam ce vrea sa zica cu aceasta si l-am rugat sa-mi explice si mie ce-nseamna asta: Oferta sfarsitului lumii . Patronul firmei, a inceput el sa-mi explice, facea reclama clientilor ca au []De cateva zile, povestea cineva cum isi luase o masina de la o firma din Italia la oferta: Oferta sfarsitului lumii , zicea el. Nu intelegeam ce vrea sa zica cu aceasta si l-am rugat sa-mi explice si mie ce-nseamna asta: Oferta sfarsitului lumii . Patronul firmei, a inceput el sa-mi explice, facea reclama clientilor ca au ocazia sa ia o masina de lux la un pret destul de convenabil, pentru ca asa dupa cum se stie in anul 2012 va fi sfarsitul lumii. Asa ca ne-am gandit, zicea patronul, sa facem reducere la unele masini de lux, ca si omul mai de rand sa se poata bucura macar de acesti doi ani de viata care-au mai ramas pana la sfarsitul lumii.

Am ramas de-a dreptul uluit la aceasta. Parca nu-ti vine sa crezi cate mai poate inventa diavolul prin bietii oameni. Se foloseste vrajmasul de toate metodele, numai sa-nsele omenirea. Face satan afaceri pe baza sfarsitului lumii. Aduce oferte de tot felul, ca omul sa nu se mai gandeasca la suflet, ci la hoitul acesta de trup. Trupul trebuie sa se bucure de toate, zice diavolul.

Intr-adevar, traim o vreme in care multa omenire este ametita de cap si nu mai stie care este adevarul, care este adevarata bucurie, adevarata fericire a vietii. Venirea Domnului poate fi nu in 2012, ci in noaptea asta sau maine, sau saptamana asta. Nimeni nu poate sti acea clipa: nici Fiul, nici ingerii din ceruri, ci numai Tatal cel Ceresc. Trebuie sa fim pregatiti in fiecare clipa. Sfarsitul vietii noastre este si sfarsitul lumii pentru noi. Odata cu plecarea noastra din aceasta lume, lumea pentru noi a luat sfarsit.

Iar Ziua Domnului va veni ca un fur, cand cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzand, se vor desface, si pamantul si lucrurile de pe el se vor mistui. Deci daca toate acestea se vor desfiinta, cat de mult vi se cuvine voua sa umblati intru viata sfanta si in cucernicie, asteptand si grabind venirea zilei Domnului, din pricina careia cerurile, luand foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi! Dar noi asteptam, potrivit...