1. Sufletul care Il iubeste pe Dumnezeu va umbla ca sa placa lui Dumnezeu. Un astfel de suflet se va imbraca totdeauna pentru ochii Stapanului si Mirelui sau Iisus, iar nu pentru ochii cei desfranati ai lumii si ai pacatului. Numai atunci imbracamintea sa va fi evlavioasa si chipul sau va fi curat. 2. Pentru []1. Sufletul care Il iubeste pe Dumnezeu va umbla ca sa placa lui Dumnezeu.

Un astfel de suflet se va imbraca totdeauna pentru ochii Stapanului si Mirelui sau Iisus, iar nu pentru ochii cei desfranati ai lumii si ai pacatului.

Numai atunci imbracamintea sa va fi evlavioasa si chipul sau va fi curat.2. Pentru sufletul iubitor de Hristos nu-i nevoie mereu de observatori care sa-l tot opreasca si sa-l tot mustre. Pe un astfel de suflet are cine sa-l indrume oricand si in orice lucru.

Este Duhul Sfant al Dumnezeului la Care stie el sa se roage,si El il va face totdeauna atent si treaz la tot ce face, fara a-i lasa niciodata vreo indoiala a inimii asupra voii lui Dumnezeu pe care trebuie s-o urmeze.3. Tot ce ne cere Dumnezeu sa facem pentru El, do-reste sa facem cu bucurie si din toata inima (Col 3, 23). i orice facem pentru semenii nostri sa fie tot asa.

Caci de ceea ce nu-I putem da Lui si alor Lui cu bucurie, El se lipseste cu intristare si ne lasa, plecand insetat si trist.

Atunci, fie vasul nostru cat de plin, in zadar este tot ce avem.4. Daca il intrebi pe cel venit la tine: Vrei sa ma-nanci? , nu numai ca nu-ti va spune: Vreau! Dar, va-zand ca nu-i dai cu bucurie, va refuza, chiar daca te vei preface ca vrei sa-i pui pe masa.

Fiindca dincolo de vorbe se vede inima omului.

Cine intreaba nu da bucuros.

Cine da bucuros, acela nu intreaba!5. Daca poftesti pe cineva in casa la tine si, voind sa intre, te va vedea pe tine uitandu-te cu groaza la in-caltamintea lui, mai degraba se va intoarce sa ple ce la altii, decat sa-ti aduca vreun fir de praf pe co voa rele tale.

Astfel tu te vei lipsi de multe ori de un mare har, din pricina ca vei arata mai multa iubire pentru covoa-rele tale decat pentru Domnul. i odata vei fi mancat de aceleasi molii care le va manca si pe ele.6. Ce minunat este acel suflet credincios care, ca si Domnul sau Iisus, s-a putut dezbraca de toate hai nele sale!Care Ii slujeste Domnului sau si fratilor sai, si tu-turor semenilor sai cu o inima plina de bunatate, de dragoste si de lepadare de sine, nu numai cu vorbele sa-le, dar si cu camara sa. i chiar cu covoarele sale.

Unde calca fratii e sfant, ca si unde calca Domnul Iisus.7. Ce multe astfel de suflete curate am cunoscut printre minunatii mei frati si surori! Dumnezeu sa fie binecuvantat pentru ei cum a fost binecuvantat prin ei.

Cred ca din pricina lor, Dumnezeu a iertat multe Sodome. i mai rabda inca multe Gomore (Fac 18, 24-32).8. Caci noi nu vom putea fi in stare niciodata sa spalam picioarele nimanui, daca n-am invatat mai intai sa ne dezbracam de toate ale noastre.

Adica de toate dorintele si planurile, de toate ambi-tiile si chiar trebuintele noastre,pentru Domnul nostru si pentru semenii nostri.9. Daca nu te-ai invatat sa te rupi de orice lucru al tau pe pamant si sa poti renunta la orice drept al tau,sa ajungi pana la a-ti uri chiar viata ta pentru Hris-tos, pentru Numele Domnului tau si pentru mantuirea altora, atunci inca nu poti face cu adevarat nici un bine pentru nimeni.

Daca slava lui Dumnezeusau cauza Lucrarii Sale,sau mantuirea cuiva ti-ar cere si acest pret (Lc 14, 26),tu trebuie sa fii in stare sa dai totul cu bucurie;iar pana cand n-ai ajuns in aceasta stare, nu vorbi de spalarea picioarelor.10. Mantuitorul a ingenuncheat inaintea fiecaruia dintre ucenicii Sai, pentru a le spala picioarele.

Dar cand le-a sters a trebuit sa se aplece si mai mult, chiar pana la pamant, in fata fiecaruia. tergarul Sau era...