,,Iar voi sa nu va departati de Ierusalim,pana cand va veni Duhul asupra voastra si veti lua putere! (Fapt.

Ap.1,4) Am vorbit, mai inainte, despre cum S-a aratat in lume Dumnezeu-Duhul Sfant. Am vorbit, indeosebi, cum S-a aratat Duhul Sfant in Vechiul si Noul Testament si in viata Mantuitorului. Acum vom arata, in continuare, cum i-a [],,Iar voi sa nu va departati de Ierusalim,pana cand va veni Duhul asupra voastra si veti lua putere! (Fapt.

Ap.1,4)Am vorbit, mai inainte, despre cum S-a aratat in lume Dumnezeu-Duhul Sfant. Am vorbit, indeosebi, cum S-a aratat Duhul Sfant in Vechiul si Noul Testament si in viata Mantuitorului.

Acum vom arata, in continuare, cum i-a pregatit Mantuitorul pe apostoli pentru pogorarea si primirea Duhului Sfant.

Am aratat, mai inainte, cat de slabi erau apostolii fara darul si puterea Duhului Sfant. N-aveau nici cunostinta destula, nici putere destula. Mantuitorul i-a pregatit pentru pimirea Duhului Sfant. Dupa slavita invierea Sa, Mantuitorul a mai petrecut patruzeci de zile cu apostolii, in care timp le-a deschis lor mintea, ca sa inteleaga Scripturile (Luca 24, 45) si i-a pregatit, in special, pentru primirea Duhului Sfant.,, Dupa Patima Sa, Iisus li S-a aratat viu prin multe dovezi si li S-a facut vazut timp de patruzeci de zile, vorbind cu ei despre tainele imparatiei lui Dumnezeu (Faptele Apostolilor 1,3).

Ultimele cuvinte, ce le-a adresat Domnul apostolilor Sai, au fost fagaduinta cea mare a trimiterii Duhului Sfant: Iar voi sa nu va departati de Ierusalim, ci sa asteptati fagaduinta Tatalui! i cand va veni Duhul Sfant asupra voastra, veti lua putere si imi veti fi Mie martori in Ierusalim si pana la marginile pamantului (Faptele Apostolilor 1, 4; 8), i, din felul cum i-a pregatit Mantuitorul pe apostoli pentru primirea Duhului Sfant, se vede insemnatatea si locul ce-l au darul si harul Duhului Sfant in vestirea Evangheliei si in lucrul mantuirii sufletesti. Apostolii au trait trei ani cu Mantuitorul si totusi, dupa inaltarea Sa, ar fi pierdut desigur si Evanghelia si mantuirea, daca n-ar fi venit peste ei Duhul Sfant cu darurile Sale.

Ce s-ar alege de noi, niste bieti oameni neputinciosi, daca n-am avea darurile Duhului Sfant?Iara si iara voi spune deci ce lipsa mare avem noi de Duhul Sfant si ce bine este ca prin darurile Duhului Sfant Domnul este cu noi si va fi pana la sfarsitul veacurilor (Matei 28, 20).

Fara darul Duhului Sfant, nu este si nu poate fi nici crestinatate, nici crestini. Precum corpul fara de suflet, mort este zice Fericitul Augustin intocmai asa, si un crestin, fara de Duhul Sfant, mort este .

Un crestin adevarat traieste si rasufla in puterea...