Galbiori proaspeti sa ai ca in jumatate de ceas te alegi cu bunatate de tocanita, care este delicioasa chiar daca nu are carne !!! Imi plac mult aceste ciuperci cu frumoasa culoare galbena energizanta http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.htmlSpalati si curatati legumele si ciupercile . Tocati marunt legumele si le caliti in ulei amestecat cu unt pana incep sa se inmoaie .

Sarati si puneti galbiorii . Presarati faina alba. Amestecati si turnati incet laptele .

Fierbeti 15 minute . Supravegheati sa nu scada sosul prea tare. Daca acesta este prea scazut si gros, diluati cu putina apa . Gustati si verificati ca ciupercile sa fie patrunse . Piparati si sarati daca este nevoie . La servire adugati patrunjel verde . Drept garnitura noi am avut mamaliguta .

Pentru ca ciupercile sa fie mai gustoase se hidrateaza o ora -doua in apa rece . Tocanita de galbiori se poate servi si cu garnitura de paste fainoase sau orez .