Desi leguma mea favorita e porcu, din cand in cand o dau si pe oratanii. De data asta am ales curcanul, doar gatul de la el, e plin de carnita si foarte bun in ciorbita.....

Era sa uit, reteta asta-i pentru saptamana barbatilor care gatesc...

Mai intai am feliat gatul de curcan, l-am spalat si l-am pus la fiert in apa cu putina sare. Avem grija sa luam spuma formata, ca sa fiu sigura ca nu ramane nici o impuritate in zeama, am strecurat-o dupa ce carnea a fiert.

Bon, dupa ce am strecurat zeama, am pus bucatile de carne inapoi si am lasat sa mai dea un clococ, doua. Cat timp a fiert carnea, am pregatit legumele, le-am curatat si taiat, apoi le-am adaugat in zeama,am pus si orezul si am lasat sa fiarba pana ce orezul a inflorit, adica e fiert. Am potrivit de sare si am stins focul.

Intr-o farfurie am spart un ou, am adaugat zeama de la lamaie si smantana, am omogenizat bine compozitia si apoi am luat cu polonicul zeama din oala si am diluat compozitia, avand grija sa amestecam bine.

Luam farfuria si turnam amestecul in oala cu ciorba,amestecand in toata oala. La final am presarat frunze de telina si leustean.