Am pregatit deja pranzul de maine : Supa de gaina cu teitei de casa si acest minunat piept de pui aromat la cuptor.

Aveam de mult reteta la favorite si ieri,rasfoind mi-a facut cu ochiul si am facut-o azi.

Nu mai stiu numele bucatarasului care a facut-o( spre rusinea mea) nu m-am mai uitat ca am mult de lucru azi si fuguta pun reteta acum :PMiroase super in bucatarie de la vin si usturoi!!!Cantitatile de condimente sunt dupa alegerea fiecaruia cat vrea sa puna sau nu.

Am spalat pieptul de pui,i-am luat pielita si i-am facut niste taieturi pe fiecare parte.

Am pus ulei de masline,usturoi intre crestaturi,sare,piper si fucks de pui.

Se face si o marinata din 50 ml vin, ulei,sare,boia dulce,piper,sare,cimbru.

Se toarna peste piept de pui si se lasa cateva zeci de minute. eu am lasat 30 de minute.

Intre timp am curatat cartofi,i-am feliat si spalat,apoi am pus boia dulce,sare,piper si ulei de masline.

I-am pus intr-o tava,peste care am pus pieptul de pui si niste unt bucati si am dat la cuptorul incins pentru jumatate de ora cu folie de aluminiu si apoi am dat jos folia si am mai lasat inca o ora tava la cuptor. (180 de grade)Se serveste cu salata si un pahar de vin...

Se pot pune si alte condimente mai picante se pot adauga ciuperci sau alte legume.