Am vazut ca aceasta prajitura este de fapt un fel de budinca, care se face simpla, fara mere, si este insiropata cu lapte. Eu am schimbat un pic reteta si i-am adaugat mere caramelizate si sirop de zahar ars.

Tapetam tava cu hartie de copt, apoi ungem hartia de copt cu unt si distribuim cele 4 linguri de zahar brut pe toata suprafata tavii. Adaugam merele curatate si taiate cuburi, apoi dam tava la cuptor la foc mic pana cand pregatim compozitia de blat.

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma.

In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam esenta si grisul amestecat cu praful de copt. Mixam totul pana la incorporare.

Peste aceasta compozitie adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula.

Scoatem tava cu mere din cuptor si turnam compozitia de blat.

Dam tava la cuptor pentru aprox. 30 de minute la foc mic-mediu, pana cand prajitura se aureste deasupra. O verificati cu o scobitoare daca este gata.

In timp ce prajitura este la cuptor pregatim siropul.

Intr-o cratita punem zaharul la caramelizat, la foc mic.

Cand a capatat culoarea chihlimbarului, adaugam apa. ATENTIE! In momentul in care adaugam apa trebuie sa avem grija la aburi. Zaharul caramelizat se va intari, dar lasam siropul la fiert pana cand zaharul se topeste. Il dam deoparte si il lasam la racit.

Cand prajitura este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racit, apoi o insiropam cu siropul de zahar ars.

O lasam la racit, apoi o portionam si o servim.

Pofta buna!