Ce bune sunt sarmalutele de post....

Eu le prefer reci servite ca aperitiv sau antreu.

Curatam si taiem ceapa marunt.

Curatam si radem morcovul.

Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul si revenim bine.

Adaugam orezul si o ceasca de apa.

Lasam orezul sa se umfle un pic, punem pasta de rosii, mestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza. Condimentam.

Adaugam patrunjelul tocat si nucile taiate.

Spalam bine cu apa rece foile de vita.

Incepem sa facem sarmalele.

Acoperim cu sosul de rosii, cu apa si cu foile de vita ramase. Punem cimbrul si dafinul Dam la cuptorul incalzit la 200 C pentru 40 -50 minute. Verificam si ajutam apa daca este nevoie.

Le puteti servi calde cu mamaliguta sau reci ca aperitiv rece cu paine proaspata.

Verificam si ajutam apa daca este nevoie.