Hai sa mai pun si de-aia, hai sa mai pun si de-ailalta...cam asa este salata aceasta.

Morcovul se curata de coaja, se spala, se taie in doua jumatati, apoi acestea se taie pe jumatate de-a lungul si se pun la fiert intr-un craticior cu apa.

Intr-o cratita se pun 1,5-2 l apa la fiert impreuna cu putina sare. Dupa ce dau in clocote se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, mestecand din cand in cand. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie rondele.

Prazul se spala si se taie rondele.

Ceapa si prazul se pun intr-un castron si se freaca cu putina sare.

Pastele se scurg de apa fierbinte si se clatesc cu apa rece.

Morcovul fiert se clateste cu apa rece si se taie fasii groase si lungi.

Peste ceapa si praz se adauga morcovul si patrunjelul (spalat si tocat). Se adauga uleiul si otetul si se amesteca totul. Se pun castraveciorii murati taiati rondele, pastele, boiaua de ardei dulce, gogosarul si pastrama taiate fasii lungi si groase si se amesteca totul, apoi salata se poate servi.