Oul umplut este o reteta clasica de antreu si o avem pe toate masele : duminica, de sarbatori etc..

Usor de preparat, este apreciat atat de cei mari cat si de cei mici.

Va prezint reteta clasica numai cu maioneza si galbenus.

Putem considera ca originea acestei retete de ou, dateaza din Roma antica cand ouale fierte decojite si taiate in 4 erau servite acoperite de sos.

In schimb reteta de ou umplut cu propriul sau galbenus amestecat cu condimente, provine din Andaluzia (evul mediu) si este atestata intr-o carte de bucate din secolul al XIII-lea.

De ce se cheama Mimoza? Deoarece aspectul sau este asemanator florii de mimoza.

Floarea de mimoza simbolizeaza maretia, eleganta, simplitatea, sensibilitatea si prietenia. Ea reprezinta, de asemenea, energia feminina, ascunsa sub o fragilitate aparenta. Din acest motiv, din anul 1946, Mimoza este simbolul Zilei Femeii.

Fierbem ouale un apa cu sare - 10 minute de cand apa a inceput sa fiarba. Se racesc ouale in apa rece.

Se decojeaza cu atentie. Se taie ouale in jumatate, se scoate cu atentie galbenusul. Se trece galbenusul printr-o sita si se pastreaza un pic pentru decorul final.

Se amesteca galbenusurile cu arpagicul tocat si cu maioneza . Puteti sa utilizati un sac de patiserie pentru a umple albusurile.

Se presara deasupra galbenusul rezervat, piper proaspat macina, mact si un pic de paprika . Serviti !