Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorpoSe separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cualbusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitie. tava de tort se tapeteaza cu hartie apoi se toarna compozitia si se da la cuptor incins 30 min. Dupa care se face testul cu scobitoarea. Se scoate dupa aceea si se pune pe un gratar la racit.

Crema 1Se pune intr-un bol toate ingredientele (frisca, laptele si creme de vanilie) si se mizeaza. Crema trebuie sa se intareasca f bine. Se intinde uniforn pe blat si se da la frigider.

Crema 2Se caramelizeaza zaharul (atentie sa nu se arda) apoi se aduga laptele. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laprele peste galbenusuri apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati continuu!Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand sa ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bat albusurile si frisca separat. Cand e rece crema se amesteca cu frisca si albusurile.

Blatul se taie in trei se insiropeaza pe rand si se pune crema 1 apoi blat crema2 iarasi blat se unge totul cu unt se imbraca in pasta de zahar.

Lasati un timp la rece iar apoi serviti cate o felie. Alte retete recomandate: