Am avut slanina proaspata de porc rasa Mangalita .

Nu am pus-o toata la topit sau la afumat, am pastrat doua bucati frumoase[ asa cum imi place mie cu o fasie de carne ] de pe burta . Zeama de varza nu am avut sa folosesc la fierbere asa ca am,, ghicit ceva . Am inlocuit zeama de varza cu zeama de la gogosarii marinati . Ce sa va spun ? De cum au zarit pe masa slaninuta fiarta, musafirii au fost cu ochii pe ea . Si....,,s-a topit rapid !!!:D Un aperitiv gustos, curat, si mult mai sanatos decat orice mezel procesat .

Se spala slanina pentru fiert si se portioneaza in bucati de marimea unei palme .

Se pune slanina intr-un vas incapator in asa fel incat sa nu se suprapuna .

Se aduga deasupra zeama de gogosari, apa, piper boabe, sare, foi dafin, codite de ceapa verde si se pune la fiert .

Acoperiti oala cu un capac .

Fierbeti slanina timp de 30-40 minute . Slanina este fiarta cand intra in ea usor furculita .

Curatati si pisati cateii de usturoi .

Spalati usturoiul verde si-l taiati marunt .

Scurgeti lichidul din oala . Scoateti slanina si o increstati in fasii la distanta de cate 2-3 cm.

La servire se va portiona perpendicular pe taieturile intiale si va arata frumos .

Cat slanina este fierbinte se unge bine cu usturoi pisat si cu amestecul de boia .

Dupa ce se raceste la temperatura camerei se introduce la rece la frigider .

La servire slanina fiarta se pudreaza pentru aspect cu boia rosie si cu piper proaspat macinat .

Eu am adugat si usturoi verde care i-a dat un aspect proaspat si vesel . Pofta buna !!!Alegeti bucati de slanina cu soric si cu fasii de carne . Bucatile pot fi de pe burta sau falca porcului .

Eu o prefer pe cea de pe burta .

Slanina este fiarta cand furculita intra usor in ea .

Noi am servit slaninuta fiarta cuboia impreuna cu paine neagra cu seminte intregi, ridichi mov si ceapa verde .