Detalii Slanina fiarta cu boia si usturoi verde
Am avut slanina proaspata de porc rasa Mangalita .
Nu am pus-o toata la topit sau la afumat, am pastrat doua bucati frumoase[ asa cum imi place mie cu o fasie de carne ] de pe burta . Zeama de varza nu am avut sa folosesc la fierbere asa ca am,, ghicit ceva . Am inlocuit zeama de varza cu zeama de la gogosarii marinati . Ce sa va spun ? De cum au zarit pe masa slaninuta fiarta, musafirii au fost cu ochii pe ea . Si....,,s-a topit rapid !!!:D Un aperitiv gustos, curat, si mult mai sanatos decat orice mezel procesat .
Se spala slanina pentru fiert si se portioneaza in bucati de marimea unei palme .
Se pune slanina intr-un vas incapator in asa fel incat sa nu se suprapuna .
Se aduga deasupra zeama de gogosari, apa, piper boabe, sare, foi dafin, codite de ceapa verde si se pune la fiert .
Acoperiti oala cu un capac .
Fierbeti slanina timp de 30-40 minute . Slanina este fiarta cand intra in ea usor furculita .
Curatati si pisati cateii de usturoi .
Spalati usturoiul verde si-l taiati marunt .
Scurgeti lichidul din oala . Scoateti slanina si o increstati in fasii la distanta de cate 2-3 cm.
La servire se va portiona perpendicular pe taieturile intiale si va arata frumos .
Cat slanina este fierbinte se unge bine cu usturoi pisat si cu amestecul de boia .
Dupa ce se raceste la temperatura camerei se introduce la rece la frigider .
La servire slanina fiarta se pudreaza pentru aspect cu boia rosie si cu piper proaspat macinat .
Eu am adugat si usturoi verde care i-a dat un aspect proaspat si vesel . Pofta buna !!!Alegeti bucati de slanina cu soric si cu fasii de carne . Bucatile pot fi de pe burta sau falca porcului .
Eu o prefer pe cea de pe burta .
Slanina este fiarta cand furculita intra usor in ea .
Noi am servit slaninuta fiarta cuboia impreuna cu paine neagra cu seminte intregi, ridichi mov si ceapa verde .