Este buna cate o pauza de la carne. Am avut ciuperci de roua, primele ce au aparut anul acesta. Ardeiul kapia copt [ de pe stoc :D ] a adus un aport suplimentar de culoare si savoare. Rapid si gustos de preparat !!!Curatati ciupercile de fire de iarba, frunzulite ratacite sau alte impuritati . Spalati temeinic ciupercile cu ajutorul unei site care se scufunda de mai multe ori intr-un vas cu apa ce se schimba . Lasati ciupercile sa se scurga . Curatati, spalati si tocati ceapa verde, usturoiul verde si frunzele de patrunjel . Taiati fasii ardeiul copt. Intr-o tigaie Wok incapatoare puneti uleiul si untul la topit . Caliti usor ceapa si usturoiul. Sarati. Adugati ciupercile si lasati sa fiarba 10 minute inabusit, sub capac . Nu este nevoie de apa, ciupercile vor elibera suficient lichid . Adugati ardeiul copt si mai lasati inca 5 minute pe foc . Condimentati mancarica cu piper proaspat macinat si nucsoara pudra. Pentru echilibrarea gusturilor adugati o lingurita de otet balsamic . Gustati si sarati daca este nevoie. La servire adugati mult patrunjel verde tocat . Pentru un plus de consistenta mancarica de ciuperci cu ardei copt poate fi servita cu orez sau cu mamaliguta . Noi am servit cu orez cu multa verdeata .

Puteti folosi orice soi de ciuperci pentru acest preparat . Daca nu aveti otet balsamic folositizeama de lamaie sau otet de mere .