Drojdia se lichefiaza intr-un castron incapator cu sarea de Himalaya si zaharul brun.

Adaugam semintele de mac,apa calduta, amestecam.

Incorporam in lichidul obtinut faina, taratele si fulgii de ovaz.

Pentru a desprinde aluatul de pe maini picuram uleiul de masline.

Acoperim castronul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Loboda se curata de pe tulpini, apoi spalam bine sub jet de apa rece frunzele.

Le tocam si le punem la sotat in uleiul de floarea soarelui.

Calim pana scade tot lichidul lasat de loboda.

La final asezonam cu sare si piper macinat dupa gust.

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Impartim aluatul in 10 portii.

Fiecare bila de aluat o intindem pe masa de lucru infainata cu sucitoarea.

La mijloc adaugam cate o lingura cu varf de umplutura din loboda, deasupra presaram cate o lingurita rasa de gris (care are rolul de a absorbi lichidul ramas in umplutura).

Crestam aluatul de jur imprejur ca in foto, apoi formam chiflele aducand capetele peste umplutura catre mijloc.

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt sau folie de teflon ori silicon, cu partea in care am unit capetele catre tava.

Lasam chiflele la dospit in loc caldut inca 20-30 minute.

Ungem chiflelele cu ou batut, presaram parmezan ras si seminte de chimen.

Dam tava la copt pentru 40 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem chiflele rumene din cuptor si le servim calde sau reci; sunt excelente oricum ;)Pofta buna!