In acest weekend mi-am propus sa pregatesc un tort racoros, de vara, cu crema de unt, preferata mea. Am ales piscoturile pentru ca imi plac mult si le consider un inlocuitor bun pentru pandispan, mai ales vara, cand nu vrem sa ne coacem in bucatarie. Am pus si coaja de portocala si bucatele de rahat de trandafir si am faramat un piscot pe care l-am presarat pe deasupra, pentru a ilustra un cer instelat de vara, cu Perseide, preferatele mele. (P.

S. tortul se termina la fel de repede precum stelele cazatoare :)Batem cu mixerul sau la robot untul pana se deschide un pic la culoare. Optati pentru un unt cu 85% grasime. Incepeti sa adaugati treptat zaharul si mixati pana cand nu se mai simte zaharul. Adaugati si semintele de vanilie, cacaoa si mai amestecati un pic. Eu am folosit robotul si am fost multumita de consistenta cremei. Intr-o farfurie adanca se pune prin strecuratoare cafeaua preparata dinainte si lasata un pic la racit. Nu inmuiati piscoturile, ci doar le scufundati in cafea si le si scoateti, pentru a nu se inmuia prea tare. Pe un platou insiram primul strat de piscoturi, apoi un rand subtire de crema si presaram si coaja de portocala si bucatele de rahat sau orice fructe va plac. Se alterneaza ca la tortul de biscuiti. Sfatul meu este sa puneti crema in strat subtire, iar piscoturile sa fie inmuiate la minim, ca sa nu iasa gretos. Se imbraca tortul in crema ramasa. Se pun si pe deasupra coaja de portocala si rahat si faramam un piscot pe care il presaram peste tort. Prin decorul meu, am vrut sa ilustrez un cer plin cu stele, sper sa va placa. Se da la frigider inainte de servire. Portii: 10Timp: aprox 40min. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/07/tort-perseide.html