Decat sa gemi de foame mai bine gemi de cat gem ai mancat...delicios.......

Sa incepem cu inceputul, ca asta e cel mai greu, adica culesul de prune...zau ca-ti vine sa zici cate-n luna si-n stele, dar taci si aduni, ca ai de unde.....

Am cules prunele, mai pe alese sa nu muncim de doua ori, apoi le-am spalat si am scos samburii, am rupt prunele si le-am asezat in tuci.

Am pus zaharul, am amestecat bine si am lasat cca 1/2 de ora sa se lase zeama,apoi am pus tuciul pe foc. La inceput la foc iute sa inceapa sa fiarba, apoi reducem focul la mic si lasam sa scada pana la jumatate din cantitatea pe care am pus-o in tuci.

Eu l-am fiert in doua etape, o parte seara, vreo 5 ore, apoi a doua zi inca vreo 4 ore. Inainte cu o jumatate de ora sa stingem focul adaugam migdalele taiate grosier. Stingem focul si umplem borcanele, care au fost spalate si uscate in cuptorul care a fost incins inainte. Dupa ce am umplut toate borcanele, 12 la numar de 800 g, am incins bine cuptorul, am stins focul si am bagat borcanele in cuptor, le lasam sa seraceasca pana a doua zi, cand o sa le depozitam in camara.