O combinatie delicioasa de crema cu mascarpone si mure proaspete aromate! Ziua cand imi rasfat nevasta - mi-ar placea sa ma astepte acasa cu un asa tort!Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apa si se bate din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza apoi se toarna in fir subtire peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Se adauga coaja rasa de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se toarna peste albusuri in doua reprize. Se amesteca cu grija pana la incorporare. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.

Crema: Smantana pentru frisca se mixeaza bine impreuna cu zaharul pudra vanilat. Se incorporeaza usor crema mascarpone apoi se adauga murele intregi, pastrand cateva pentru decorul de deasupra.

Sirop: Apa si zaharul se pun pe foc pana se dizolva acesta, apoi se adauga coaja rasa de portocala.

Pe un platou se aseaza un blat, se insiropeaza, apoi se unge cu jumatate din crema. Se aseaza al doilea blat insiropat si se pune restul de crema. Se orneaza cu mure si frunze proaspete de menta.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!Eu am copt doua blaturi cu diametrul de 20 cm, pentru doua torturi. Se poate coace doar unul singur cu diametrul de 25-26 cm.