Un deliciu langa-o fripturica....daca nu ma credeti pe cuvant incercati reteta....

Umplutra pentru vinete chiar daca este mai multa nu-i nici o problema, ca o puteti pune in borcane si o serviti ca o salata de iarna. Cantitatile sunt cam cu aproximatie, cum se zice nu-s batute-n cuie....:)))))puteti sa jonglati cu cantitatile in functie de cate vinete aveti....eu am sa trec cantitatile pe care le-am folosit... umplutura a mai ramas...

Vinetele le alegem pe cele mici si coapte bine, le rupem frunzulitele si taiem cotorul, le spalam si apoi le crestam. Punem la fiert apa cu sarea, cand incepe sa clocoteasca bagam vinetele si le lasam sa se inmoaie, apoi le scoatem din apa, le lasam sa se scurga pe un servet. Apoi ne apucam de umplutura si punem la fiert amestecul de apa, otet,zahar, sare, boabe de piper si foi de dafin. Dupa ce a dat in clocot lichidul lasam sa se raceasca . Curatam morcovul si-l radem, curatam gogosarul ( ardeiul capia) si-l taiem juliene, curatam telina si sfecla si le dam pe razatoare, tocam si varza alba si rosie, taiem ardeiul usturat, curatam usturoiul si-l taiem mai marunt. Tot acest mixt il amestecam bine, adaugam sarea, zaharul, amestecam si la final adaugam boabele de mustar. Oparim si tijele de telina, apoi umplem vinetele si le legam cu tijele de telina. Asezam vinetele, una peste alta, in borcane de 3 l sau 5 l si umplem cu lichidul racit. Depozitam in beci sau camara.umplutura ramasa se pune in borcane se toarna lichid format din apa,otet, sare,zahar sau puteti umple cu ei gogosari sau ardei gras.