Cu toamna te joci! Ce altceva ai putea face cu aceasta doamna pusa mereu pe sotii la colorat, decolorat frunze, masluit ceruri palatine cu gusturi complicate, amestecate, rasturnate? Partea frumoasa a povestii e ca toamna are acelasi farmec oriunde in lume. Nu doar in Romania.

Prin Saxonia toamna e plina de culoare. Asta daca nu cumva vine prea repede la brat cu sora ei mai mare, iarna. Mai anii trecuti admiram culorile pline de bucurie ale toamnei saxone cu o uimire copilareasca de parca as fi vazut intaia oara galben-ruginiu, rosu-aburiu.

Nu departe de mine, Elvetia Saxoniei isi scutura promoroaca peste orasele din jur. O simti in oase. De te incumeti sa urci pana acolo, muntele te rasplateste in culori, savori si arome de neuitat. Aerul de munte al Saxoniei are parfum de muzica de Bach si suflet de toamna eterna.

Cu mintea si sufletul cutreierand prin muntii acestui loc fascinant, m-am jucat cu si de-a toamna in farfurie. Am amestecat robustete saxona, stilizare italiana, putin suflet romanesc. A iesit ceva rapid dar fabulos de gustos. (http://klausburger.blogspot.de)1. Fierbe pastele conform indicatiilor de pe pachet. 2. Taie dovleacul, curata-l de seminte si taie-l in cuburi potrivit de mari. Trage-l in tigaie cu ulei pana se inmoaie. 3. Amesteca pesto-ul cu nucile macadamia taiate grosier. 4. Pastele scurse de apa, amesteca-le cu dovleacul, rucola taiata si ea grosier si 3/4 din pasta de pesto cu nuci. Adauga sare, piper, fulgi de chilli dupa gust. Lasa sa stea sub capac, la racit cel putin 10 minute, cat sa-si traga gust unele de la altele. Apoi le poti servi decorate cu frunze de rucola.