Tarta cu mure este o reteta de prajitura cu fructe care poate fi pragatita in orice sezon. Chiar daca mure nu gasiti proaspete puteti cumpara mure congelate.

Migdalele le-am prajit usor, le-am lasat sa se raceasca si le-am macinat in robotul de bucatarie. Untul si cele 2 tipuri de zahar le-am mixat bine, apoi am adaugat galbenusul de ou si migdalele macinate. Am obtinut un aluat sfaramicios pe care l-am strans intr-o mingiuta invelita cu folie si l-am dat la frigider 60 de minute Pentru crema, am pus laptele la fiert impreuna cu cele 3 cuisoare si am despicat pastaia de vanilie, am adaugat la lapte si pastaia si semintele de vanilie si am lasat sa dea in clocot. Am scos pastaia si cuisoarele din laptele deja aromat, lasand numai semintele, am amestecat galbenusurile cu zaharul tos si coaja de portocala. Am turnat laptele fiert peste ele si am pus totul din nou pe foc pana s-a format un sos ca o smantana. Amdionul l-am dizolvat in 3 linguri de lapte si l-am adaugat cremei de pe foc. Am lasat la foc mic pana s-a ingrosat ca o budinca si am lasat-o pana s-a racit complet. Am intins aluatul intr-o foaie mai groasa si l-am pus in tava de tarta, l-am intepat cu furculita si peste el am pus o foaie de copt, l-am dat la cuptorul cu foc mic 20 de minute. L-am lasat la racit. Am mixat frisca bine de tot si am adaugat-o peste crema deja racita, am obtinut o crema delicioasa si fina. Am pus crema peste blatul racit, am nivelat bine. Pentru ornat, am pus cele 200 g de mure peste crema, din restul de mure am obtinut suc de mure pe care l-am amestecat cu zahar si l-am pus pe foc pana s-a topit tot zaharul, am pus foile de gelatina la inmuiat si le-am pus peste sucul cald obtinut. Am lasat la racit si apoi am turnat sucul peste tarta cu mure.

Se serveste rece. Alte retete recomandate: