Cu siguranta, am mai zis, ador cheesecake-urile la rece. Mi se par atat de simplu de facut, atat de versatile si delicioase. De cate ori am facut un astfel de cheesecake, mereu am avut succes cu el, la cei dragi. Acesta a fost facut pentru o aniversare, plimbat putin pe drum, dar am ajuns cu el intact si ne-am infruptat din el, pana la ultima firimitura.

Asta ca sa nu spuneti ca nu aduc nimic de ziua mea! Nu e chiar tort din ala adevarat, dar e pe undeva pe acolo :)))))Crusta:Topim untul, il lasam sa se racoreasca.

Biscuitii ii maruntim in robot.

Amestecam untul cu biscuitii, iar la final punem si laptele.

Asezam un inel detasabil, cu diametrul de 20-22 cm, pe un platou.

Rasturnam compozitia de crusta, o presam bine cu mainile de baza platoului. Il bagam in frigider.

Jeleul:Oprim cateva fructe pentru decor, nu foarte multe.

Intr-o cratita, punem restul de fructe cu zaharul, le transferam pe foc.

Lasam sa clocoteasca 2-3 minute, dizolvam amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il adaugam peste fructe si amestecam repede sa nu faca cocoloase.

Cand s-a ingrosat, tragem cratita de pe foc, lasam 10 minute sa se racoreasca jeleul.

Scoatem custa de la frigider, punem jeleul, il nivelam, apoi bagam iar la frigider.

Crema:Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, adaugam laptele treptat.

Punem amidonul si invartim bine pana este complet dizolvat.

Rasturnam tot amestecul intr-o cratita cu frundul mai gros, il punem pe foc.

Amestecam continuu cu un tel si cand s-a ingrosat crema, o luam de pe foc.

O acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Mixam usor crema de branza, adaugam crema fiarta rece, le incorporam bine.

Adaugam si vanilia.

Gelatina o punem la hidratat in cele 4 linguri de apa rece pentru 5-6 minute, apoi o topim pe baie de aburi.

O incorporam in crema obtinuta.

Scoatem platoul din frigider, iar peste jeleu turnam crema.

Dam cheesecake-ul la rece, 4-5 ore sau chiar peste noapte.

Il scoatem, il decoram cu fructe, bucati de ciocolata alba si ciocolata cu lapte, apoi il stropim cu putin topping de caramel.

Il portionam si servim.

Pofta buna!