Ca la bucatarasi acasaEste un desert foarte popular si cunoscut in Germania, Austria si Elvetia.

Se consuma de obicei in seara de Anul Nou.

Traditia este de a umple o gogoasa cu mustar si de o ascunde intre celalte umplute cu crema de vanilie sau dulceata. Ramane a astepta ca cineva s-o guste :) http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2016/12/boules-berlineze-gogosi-umplute-cu.htmlCrema de vanilieSe incalzeste 20 cl de lapte cu vanilia si untul.

Intr-un castron, diluam amidonul cu 5 cl de lapte, se amesteca bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou.

Se toarna apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

Se pune la foc mic amestecand mereu, ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.

Se rastoarna crema intr-o tava si se pune o folie alimentara la suprafata.

Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 2 ore.

Aluat:Intr-un castron, se amesteca faina si drojdia uscata.

Adaugam laptele incalzit in prealabil si framantam bine (daca aveti un robot utilizati-l).

Se adauga zaharul, sarea si oul si se framanta 10 minute, pana cand aluatul se desprinde de castron. Adaugam untul in 2 etape si framantam pana cand este bine incorporat.

Acoperiti vasul cu un prosop si lasati-l sa creasca 60 de minute intr-un loc cald.

Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.

Intindeti aluatul cu un rulou, taiati gogosile cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.

Incingeti uleiul si puneti la prajit gogosile 30 secunde pe fiecare parte. Le scoateti pe hartie absorbanta .

Le puteti consuma simple pudrate cu zahar pudra sau le puteti umple cu crema de vanilie.

Daca le umpleti, se pastreaza la rece si se pudreaza cu zahar inainte de servire.