Ca la bucatarasi acasa1. Amestecati faina cernuta in prealabil, cu coaja de lamaie si praful de copt. (Mentionez ca pentru chechisorul din poze, eu nu am adaugat praf de copt, neavand la momentul respectiv in casa, insa reteta contine in mod normal si praf de copt).2. Bateti albusurile impreuna cu varful de sare pana ce acestea isi dubleaza volumul (in medie aproximativ 10 - 15 minute). Se adauga zaharul in ploaie, treptat, inclusiv cel vanilat (dupa cele aproximativ 15 minute). Se va obtine o consistenta ca de bezea.3. Incorporati faina in compozitia de albusuri, acesta fiind si momentul pentru a adauga esenta de vanilie si, daca doriti, 2 linguri de zeama de lamaie pentru a da un gust fresh, racoritor si foarte aromat checului. 4. Puneti trei sferturi din compozitie in forma tapetata cu folie de copt.5. Adaugati in sfertul de compozitie ramas 1-2 linguri de cacao si esenta de rom si omogenizati.6. Adagati restul de compozitie in forma de chec si dati-i ce model doriti: rasuciri cu lingura, valuri valuri cu furculita, modele jucause cu betigase etc.7. Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru aproximativ 20-25 minute, in functie de cuptor. Pofta buna!Pudrati checul cu zahar pudra, dupa ce acesta s-a racit. Daca adaugati 1/2 cana de zahar si nu este destul de dulce pentru gustul dvs., merge de minune o lingurita de gem sau dulceata peste felia de chec, alaturi de un ceai aromat. Daca doriti sa fie si mai aromat, puteti adauga si coaja rasa de la o portocala.