Detalii Tocanita alba de vitel cu penne rigate
Cu gandul la copilarie, am poftit la aceasta tocanita de vitel ce o facea mama mea. Cat de buna era cu macaroane. Acum ne-am emancipat si servim paste cu denumiri italienesti preparate tot de ei. Am prezentat mancarica aceasta intr-una dintre farfuriile mele de inox [ am doua ], buna la toate. O am doar de vreo 25 de ani !!! Pe bucata de panza tesuta la razboi ce se vede in imagine, luam masa zilnic.
Carnea se spala, se scurge si se taie cuburi de marime potrivita 3/3cm. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt ceapa ardeiul si morcovul. Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu faina alba. Prajiti bucatelele de vitel in ulei incins, pana incep sa se rumeneasca. Adaugati ceapa, ardeiul si morcovul. Caliti impreuna inca 5 minute. Sarati putin. Turnati deasupra o cana cu apa si lasati sa fiarba la foc potrivit, timp de 30 minute. Din cand in cand, verificati sa nu scada prea mult lichidul Spre sfarsitul fierberii, se adauga laptele si se lasa sa scada, pana obtineti un sos catifelat. Fierbeti pennele rigate in apa cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Scurgeti pastele intr-o sita. Gustati tocanita si sarati sau piperati, daca este nevoie. Incorporati in ea si smantana. Serviti tocanita alba de vitel impreuna cu paste, decorata cu patrunjel verde. Pofta Buna !!!