V-am spus vreodata ca tortul de mere se afla in topul preferintelor mele? Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/tort-de-mere/Mai intai, ungem o tava cu 2 linguri de ulei. Nu folositi tava cu peretii detasabili ca va curge compozitia. Adaugam merele curatate de coaja si taiate felii, iar deasupra merelor presaram 5 linguri de zahar.

Dam la cuptor la 200 de grade, pentru 20-25 de minute.

Intre timp, pregatim compozitia pentru blat. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixam bine si galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Adaugam galbenusurile peste albusuri, adaugam si cele 5 linguri de ulei si amestecam usor.

Adaugam treptat cele 5 linguri de faina cu varf si praful de copt, incorporam usor cu o lingura de lemn. Peste merele caramelizate, adaugam un praf de scortisoara si apoi turnam compozitia.

Dam la cuptor pentru inca 25-30 de min. sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Imediat, trecem lama cutitului pe marginea tavii sa dezlipim blatul de cratita si rasturnam tortul pe platou. Se vor desprinde foarte bine merele.

Ungem deasupra cu finetti si ornam cu frisca batuta.

Pofta buna!Puteti elimina colorantul alimentar daca nu va place.