N-am fost in Ungaria sa gust, n-am gustat nici pe la noi, dar fetele de la care m-am inspirat spun ca este o reteta traditionala. In mod normal, trebuia sa pun si chimen si boia de ardei iute in el, dar pentru ca mama nu poate manca picant, nu am pus. Voi puteti sa puneti pentru ca este mai bun.

Puteti pune si chimen. Eu nu am pus pentru ca nu imi place :DCeapa se curata de foi, se spala si se taie grosier, dupa care se caleste in 50 ml ulei. Se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste putin pe toate partile, dupa care se pune o lingurita de sare, doua linguri de boia de ardei dulce si apa, cat sa acopere carnea. Se lasa sa fiarba pana cand carnea este patrunsa bine si se completeaza cu apa daca este necesar, deoarece boiaua se poate arde si se poate amari daca nu are apa.

Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun intr-un castron, acoperiti cu apa rece.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.

Morcovii se curata de coaja, se spala si se feliaza.

Telina se curata de coaja, se spala si se taie in bucati mari.

Rosia se decojeste (se spala, se cresteaza in varf si se scufunda in apa fierbinte pentru jumatate de minut, apoi se decojeste) si se taie marunt.

Usturoiul se curata de foi, se spala si se feliaza.

Toate aceste legume se pun peste carne, dupa ce aceasta s-a patruns bine, impreuna cu o lingurita de sare si se completeaza cu apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba si se mai completeaza cu apa daca este necesar.

Intre timp, se pot pregati galustele: se bate oul cu sarea si se adauga, treptat, faina. Se framanta cu mana, un aluat compact, moale. Se infaineaza masa de lucru si se imparte aluatul in 3-4 parti. Din fiecare bucata se formeaza niste baghete lungi, bine infainate. Cu ajutorul unui cutit, se taie felii groase de circa 1 cm. Se infaineaza si cutitul pentru ca este posibil sa se lipeasca de aluat. Se lasa galustele sa se zvante pana cand sunt patrunse si legumele, dupa care se pun in mancare si se lasa sa fiarba 15-20 de minute. Dupa ce mancarea este gata, se ia de pe foc si se acopera cu un capac, lasand galustele sa se mai umfle.

Gulasul unguresc se serveste cu patrunjel verde.