Astazi, in calendarul evreiesc, este sarbatoarea de Purim. Sarbatoarea evreiasca Purim reprezinta un moment foarte asteptat si cu totul aparte, datorita traditiilor si obiceiurilor specifice acestor zile de veselie. Purimul este o sarbatoare in care primeaza bucuria comuniunii cu cei dragi, precum si simtul de solidaritate sociala cu cei aflati in nevoi. Fiecare familie impodobeste cunoscutele cosuri de Purim, in care se pun alimente si diferite cadouri si pe care le imparte fie cunoscutilor, fie celor saraci. Tot acum, copiii primesc daruri banesti din partea parintilor, asa numitii bani de Purim. De asemenea, exista bucate traditionale care se prepara numai cu prilejul acestei sarbatori. O delicatesa obisnuita pentru Purim este Humentaschen (cunoscuta sub numele de urechile sau buzunarele lui Aman). Aceste prajiturele tringhiulare umplute cu gem sau cu seminte de mac, miere si nuci, trebuie sa reprezinte palaria cu trei colturi a lui Aman. sursa: http://ziarullumina.ro Pentru umplutura, am utilizat o dulceata de lux Mincemeat primita cadou de la o buna prietena de-a mea.

Este excelenta pentru acest tip de biscuiti caci contine fructe uscate: stafide, smochine, merisoare, caise, migdale, alune etc si este in acelasi tip foarte parfumata cu rom sau coniac, scortisoara etc.

Ca sa va faceti o idee aveti aici o reteta gasita pe internetBineinteles puteti utiliza orice alta dulceata sau gem :)http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/biscuiti-urechile-lui-aman.htmlIntr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat.

Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.

Puneti bucatelele de unt si cu mana frecati si formati un aluat.

Inveliti bula de aluat in folie alimentara si dati la rece 1 ora.

Scoateti aluatul si-l l intindeti pe un plan farinat.

Taiati cercuri cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.

Puneti in centru umplutura dorita si inchideti aluatul in 3 colturi, dand forma unei urechiuse. Puneti-le pe o tava acoperita de hartie de copt.

Puneti migdale feliate in mijloc, daca doriti si dati la cuptorul incalzit la 180 C, timp de 15-20 de minute.

Lasati sa se raceasca si pudrati cu zahar.

Sunt nemaipomeniti, va asigur ! Au plecat atat de repede, incat m-am decis sa refac :) Cu dulceata de zmeura de data aceasta.