Painici in tigaie este o reteta simplape care o puteti face in mai putin de 30 de minute. Rezultatul seamana cu lipia libaneza sau cu yufka turceasca. Pentru aceasta reteta de paine aveti nevoie de faina, sare si ulei de masline.

Faina se pune intr-un vas incapator si se amesteca cu sarea.

Se face o groapa in mijloc si se adauga apa treptat pana se formeaza un aluat neted si elastic.

Se framanta 5 min.

Un vas se unge cu ulei si se pune bila de aluat.

Se lasa sa se odihneasca 30 de min. Ceapa se taie rondele.

Aluatul se imparte in 5 bucati egale si se intinde o bucatica pe masa infainata,intr-un dreptunghi. Se unge cu ulei si se presara rondele de ceapa verde.

Se ruleaza strans si se formeaza un melc,apoi melcul se intinde in forma rotunda si se pune intr-o tava de teflon incinsa si se coace pe ambele parti cate 3-4 minute. La fel se procedeaza si cu restul. Se pot servi la orice fel de mancare sau se pot manca ca atare. Particip la concursul Bucate romanesti pentru zile cand postesti! si pe Facebook am nickname-ul Dianu Andreea Alte retete de post recomandate: