Detalii Pizza cu legume mexicane, bacon si mozzarella
Pentru ca prietenii de la Fan Branza mi-au facut o surpriza placuta si mi-au trimis un kit de pizza, n-am stat prea mult pe ganduri si am preparat o delicioasa pizza cu legume mexicane, bacon si mozzarella.
De fapt au iesit doua pizza cu diametrul de 34 cm.
Pentru aluat, cernem faina intr-un bol, facem o adancitura la mijloc si punem acolo drojdia si zaharul. Turnam laptele caldut peste drojdie si zahar si le amestecam cu putina faina. Acoperim bolul si lasam drojdia sa se activeze 7-8 minute, apoi adaugam uleiul, smantana, sarea si framantam un aluat ferm si nelipicios, pe care il lasam la loc cald 15-20 de minute. Din acest aluat, mi-au rezultat doua pizza cu diametrul de 34 cm. Pentru topping, fierbem legumele mexicane in apa clocotita cu sare, apoi le lasam la rece, intr-o sita, sa se scurga bine. Feliem baconul in fasii, iar mozzarella o dam pe razatoarea mare. Impartim aluatul in doua si il intindem in foi subtiri, de dimensiunea tavii. Intepam aluaturile din loc in loc cu o furculita, apoi le ungem cu cate o lingura de ketchup, dulce sau picant. Dam tavile cu aluaturi la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 8-10 minute, apoi le scoatem, presaram mozzarella rasa peste aluaturi, frunze rupte de busuioc si asezam restul ingredientelor deasupra. Batem cate un ou pentru fiecare pizza si il imprastiem deasupra ingredientelor, apoi dam din nou tavile la cuptor, pentru 10, maxim 15 minute. Servim pizza cu legume mexicane, bacon si mozzarella, calda, cu ketchupul preferat.