Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac foarte mult maslinele, am zis ca e perfecta, mai ales pentru zilele de post. Multumesc pentru reteta, Violeta! >:DIntr-un vas, se cerne faina si se amesteca cu drojdia uscata si sarea. Se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul. Va rezulta un aluat usor moale care se va lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna aluatul pe masa bine infainata, se pun maslinele negre feliate si se framanta din nou pentru a se incorpora maslinele in aluat.

Se pregateste o tava de chec cu hartie de copt. Aluatului i se da o forma lunguiata care se asaza in tava. Se lasa sa mai dospeasca, se cresteaza usor deasupra si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 50-60 de minute. Se scoate dn cuptor si se acopera cu un prosop pentru cateva minute.

Pofa buna!Se poate servi calda sau rece, e la fel de buna!