M-am intors! Sunt nerabdatoare sa va prezint astazi una dintre primele retete incercate de mine, cand am pasit pentru prima data in bucatarie. Puteam sa aleg ceva mai usor nu? STIU! Am simtit acest lucru si atunci cand nu mi-a iesit prajitura. Stiti si voi cum este cand faci greseli de-ale incepatorului. Mi s-a taiat crema de vreo 3 ori si am innebunit-o de cap pe una dintre modelele mele in ale blogging-ului , Diana - o mamica talentata din spatele blogului Cantboilanegg. V-am mai povestit despre Diana si despre talentul ei, ea fiind prima bucatareasa care m-a convins sa ii incerc retetele si sa merg pe urmele ei, asa ca mi-am creat si eu un blog unde impartasesc cu voi secrete din bucataria mea. Multumita Dianei, am ajuns ceea ce sunt acum! Prajitura Visul dulce am preluat-o de pe blogul ei, insa am facut mici modificari. Nu caut sa fac publicitate, insa v-as incuraja sa aruncati o mica privire peste blogul ei si sa ii admirati talentul! Revenind la aceasta reteta cu care mi-am incantat familia la masa de Paste, tin sa va anunt ca va inteleg daca vi se pare prea complicata reteta (si mie mi s-a parut), insa am pregatit o prezentare in care va explic tot ceea ce trebuie sa faceti pentru a obtine o prajitura absolut delicioasa, cu cocos si vanilie, fara sa buctati asa cum facusem eu haha:)).

Pentru blat, vom imparti ingredientele in doua, pentru ca urmeaza sa coacem doua foi. Deci, vom mixa 6 albusuri spuma tare. Adaugam 100 g zahar si continuam mixarea, pana cand amestecul se va tranforma intr-o bezea tare si lucioasa. Adaugam 50 g nuca, cocos si 2 linguri de faina. Intindem blatul in tava tapetata cu foaie de copt si lasam blatul la cuptor aprox. 20 de minute. Procedam la fel si cu a doua foaie. Pe baie de aburi, vom amesteca continuu, cu un tel, galbenusurile impreuna cu zaharul aprox. 10 minute (pana cand zaharul s-a topit, iar amestecul devine mai gros). Lasam apoi, amestecul la racit. Separat, mixam untul moale (la temperatura camerei). Adaugam crema de galbenusuri racita, lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare adaugare. Aici a fost momentul cand mi se taia mereu crema. Secretul este sa mixati bine de tot dupa fiecare lingura de crema adaugata si sa nu adaugati mai mult de o lingura o data. Adaugam si esenta de vanilie. Urmeaza sa facem si siropul in care vom inmuia biscuitii. Punem 2 linguri de zahar pe foc mic si il lasam sa se caramelizeze. Cand face spume adaugam apa, avand grija la explozie ! Punem si celelalte 2 linguri de zahar si esenta de vanilie si lasam sa fiarba 2-3 minute. Pentru asamblarea prajiturii, vom topi ciocolata impreuna cu 50 ml ulei. Ordinea in care vom asambla prajitura va fi aceasta: blat, aprox. jumatate din crema (eu am impartit crema in 3 astfel: o jumatate intreaga, iar cealalta inca o data in jumatate), biscuitii inmuiati in sirop, ciocolata topita (dam prajitura la congelator 10 minute), apoi jumatate din crema ramasa, blat si la sfarsit, ar trebui sa avem un sfert din crema pe care o intindem pe deasupra. Presaram nuca de cocos si pudra de migdale. Dam prajitura la rece si ne bucuram de rezultat abia a doua zi!Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/04/prajitura-visul-dulce.html