Delicii de Paste! Este prima data cand fac ciocolata de casa. Am cautat mai multe retete, dar pana la urma m-am oprit la o reteta ce ii apartine Laurei Adamache. Ciocolata mi-a iesit foarte buna. Eu am oferit aceste ciocolatele ca si micute atentii, pentru cei dragi. Au fost mancate repede si foarte apreciate.

Intr-o craticioara, punem zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa. Lasam la foc mediu si amestecam pana zaharul este complet topit. Se vor forma mici bulbuci ce se vor extinde treptat pe toata suprafata siropului.

Cand observam ca se formeaza o spuma alba la suprafata, mai lasam aproximativ 5-7 minute si apoi stingem focul. Ca sa ne dam seama daca siropul are consistenta dorita, umplem un pahar cu apa rece si picuram sirop in pahar. Repetam la fiecare minut pana observam ca picaturile isi pastreaza forma.

Dupa ce am luat craticioara de pe foc, adaugam untul partial topit. Amestecam pana cand untul se incorporeaza perfect in sirop.

Intr-un bol, amestecam laptele praf cu cele 40 g de cacao. Adaugam treptat mixul de lapte praf cu cacao si mixam in timp ce il adaugam. Trebuie sa ne grabim, deoarece ciocolata are tendinta sa se intareasca. Adaugam alunele si amestecam cu o lingura.

Tapetam o tava de briose cu hartiute pentru cupcakes. Punem cate o lingura in fiecare forma si dam forma perfecta cu buricele degetelor.

Lasam sa se raceasca si apoi putem sa le servim.