Aceste cornuri cu gem si nuca, usor de preparat, sunt foarte pufoase si bune pentru micul dejun sau seara, la cina, cu o cana de lapte. De asemenea, ele sunt un excelent desert de luat la pachet, la scoala sau la serviciu.

Se face un aluat potrivit de moale din: faina, drojdie, sare, lapte cald, ulei si zahar si se lasa la dospit la caldura, intr-un vas, acoperit cu un servet curat.

Cand aluatul a crescut, se portioneaza (din cantitatea de mai sus, se pot face 16 cornuri) dupa care fiecare bucatica de aluat se intinde cu sucitorul, sub forma unui triunghi de aproximativ 20 cm inaltime, cu virful in sus si se unge cu umplutura (amestecul de gem cu nuca macinata). Se ruleaza aluatul, dinspre baza triunghiului spre varf, avand grija sa extindem putin si sa rasucim spre interior colturile cornului, pentru a-i da o forma frumoasa.

Cornurile se lasa putin sa creasca in tava in care s-a pus hartie de copt, se ung cu ou si se presara cu susan sau chiar cu zahar, dupa care se dau la cuptor, la foc potrivit, timp de 15 minute.

Gemul pentru umplut cornurile va fi mai dens si mai consistent, daca va fi amestecat cu nuca macinata.