Tarta cu dovleac este o prajitura de post foarte gustoasa. Si daca este de post, prajitura noastra cu dovleac este la fel de gustoasa ca orice prajitura. Pentru a pregati aceasta prajitura de post aveti nevoie de dovleac, pesmet, nuca, margarina, zahar, scortisoara, coaja de lamaie.

Dovleacul se da pe razatoare si se pune la calit cu toate ingredientele din lista timp de 30 minute, la foc potrivit. Intr-o tava se aseaza un foietaj fara ou (450 g), se adauga compozitia pregatita din dovleac, iar deasupra se presara amestecul din pesmet, nuca si zahar..si se da la cuptor pentru 1 ora la 180 grade.

Dupa ce s-a racit, prajitura cu dovleac de post se pudreaza cu un strat gros de zahar pudra. Sursa acetei retete este blogul culinar Dulcegarii culinareParticip la concursul de pe retete Bucate romanesti pentru zile cand postesti! realizat in parteneriat cu www.tupperware.ro si Editura All si pe Facebook am nickname-ul Dulcegarii culinare