O modalitate de a servi gris cu lapte, desertul copilariei.

Ciocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic, impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continuu.

Intr-un bol, punem fulgi de cocos si turnam peste ei ciocolata topita. Amestecam foarte bine, pana cand toti fulgii se coloreaza. Intr-o tava de tarta (20 x1 0cm) punem nuca de cocos si o apasam bine de tot, cu spatele unei linguri pe toata suprafata tavii, in strat uniform.

Punem tava in congelator, pentru 30 minute. Pana cand se intareste baza tartei, facem grisul cu lapte.

Eu am optat pentru un gris cu lapte de migdale si zahar brut, dar se poate folosi lapte de vaca si zahar alb.

Pe foc, intr-o cratita, punem laptele impreuna cu zaharul si grisul si amestecam cu un tel, continuu, sa nu faca gogoloase, pana cand se intareste. Trebuie sa aiba consistenta unei creme. Lasam sa se racoreasca putin. Scoatem tava din congelator si rasturnam baza tartei pe un platou. Se poate lasa si in tava de tarta, nu este obligatoriu sa o rasturnam. Punem peste ea grisul cu lapte, nivelam si asezam din loc in capsuni taiate in jumate. Deasupra am presarat zahar amestecat cu scortisoara. Punem la frigider si servim rece.