Odata cu aparitia in piete a cartofilor noi, este o adevarata bucurie culinara sa-i preparam si sa-i asociem cu acele mancaruri din carne care ne plac. In general, nu asociez un preparat prajit cu alt preparat prajit, dar cartofii noi, prin modul in care sunt pregatiti in bucatarie (mai intai fierti si apoi prajiti) se preteaza foarte bine la orice tip de mancare si proces tehnologic culinar.

Se prepara chiftelutele din piept de pui, dupa reteta mea de la https://www.retete/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.htmlSe curata si se spala cartofii, dupa care se taie in forma dorita (de preferat in patratele, sau cubulete ceva mai mari, iar daca sunt mici, pot ramane intregi) si se fierb in apa cu sare.

Mararul se curata, se spala, se zvanta si se taie marunt.

Cand cartofii sunt fierti, se strecoara de apa si se prajesc la foc mic in tigaia in care s-a incins uleiul. Se servesc calzi, presarati cu marar taiat, alaturi de cateva chiftelute calde. Se asociaza cu o salata de sezon sau cu rosii feliate.

Nu este necesar sa mancati paine, daca garnitura este de cartofi.

Nu fierbeti cartofii mai mult decat este necesar, ca sa nu se striveasca. Uleiul trebuie sa fie incins in tigaie, atunci cand puneti cartofii la prajit. Aveti grija sa nu ardeti cartofii, ci doar sa-i rumeniti frumos, la foc mic.