Din ce in ce mai multa lume este familiara cu conceptul de zoodles. Zucchini + Noodles = Zoodles. Niste paste din dovlecei, menite sa scada gradul de vinovatie a unei portii de milaneze. Am incercat, mi-a placut. Difera textura, bineinteles, insa gustul nu este deloc de lepadat.

Pe acelasi principiu am mers si in aceasta reteta: Negresa cu dovlecei, fara faina, aerata si gustoasa.

Intai am taiat dovleceii marunt, apoi, folosind blender-ul vertical, am facut un piure. Am adaugat mierea, oul, untul de arahide si am incorporat cu mixerul. Am adaugat cacao, bicarbonat, ciocolata si am omogenizat.

Am pregatit tava cu hartie de copt, am turnat compozitia, si am copt prajitura la foc mediu, aproximativ 35 de minute. Am folosit testul scobitorii pentru a vedea cand este gata. Prajitura este foarte usoara si suculenta datorita dovleceilor, consumata rece este un adevarat rasfat sanatos.