Pentru ca, vazand ca ma prefac ca ploua, Bucatarasul m-a urecheat cu delicatete (stiind ca sunt o sensibila ) parandu-ma ca am facut 7 anisori si ca asa ca o torturareasa cum ma stie, sigur o sa vin cu un tort, daca nu chiar cu doua (concurand-o chiar si pe Ela), am dat fuguta acasa sa pregatesc repejor un tort.

Si ma si apropii vertiginos de cele 700 de retete cu care ma eticheta Bucatarasul :))))Si nu unul oarecare, era musai sa fie in forma de inima, o inima maaaare sa-i cuprinda pe toti bucatarasii.

Si ca sa nu-mi aud vorbe cum ca nu am dat si de baut, am imbatat crema cu niste vin rosu. Am sa va spun ca nu v-am uitat, doar ca multe lucruri s-au schimbat, prioritatile au devenit altele si timpul este la fel de nemilos daca nu chiar mai nemilos decat inainte.

Blaturile pentru tort le-am pregatit in mod diferit, dar puteti sa alegeti doar una dintre variante.

Al doilea blat parca a crescut o idee mai mult decat primul. Nesemnificativ as zice.

Pentru primul blat, am mixat ouale intregi cu un praf de sare si zaharul pana si-au triplat volumul si spuma are consistenta unei creme.

Am adaugat faina si am amestecat usor cu un tel, avand grija sa nu pierd aerul incorporat la mixare.

Pe fundul tavii in care am copt, am pus o hartie de copt, iar peretii i-am tapetat cu unt si faina.

Am pus compozitia in tava, am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 25 de minute.

Este util insa de verificat cu o scobitoare daca este copt.

L-am lasat sa se raceasca in cuptor, apoi l-am scos pe un gratar.

Pentru cel de-al doilea blat, am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat albusurile cu un praf de sare, dupa care am adaugat treptat zaharul.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si le-am pus peste spuma de albusuri.

La final, am adaugat usor si faina.

La fel, am pus la cuptor (in aceeasi forma) la 180 de grade C, pentru 25 de minute.

Pentru jeleul din vin, am amestecat vinul cu amidonul si zaharul (daca este cazul), apoi am pus amestecul pe foc pana ce s-a ingrosat. L-am lasat sa se raceasca.

Pentru sirop, am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.

Am pregatit apoi crema.

Am mixat cele doua oua cu zaharul, am adaugat zeama de lamaie, amidonul si am pus vasul pe baie de aburi, amestecand pana ce s-a ingrosat.

Am lasat sa se raceasca. Am mixat crema mascarpone, apoi am adaugat crema de lamaie racita, iar la final, am incorporat usor frisca batuta.

Am taiat cele doua blaturi in doua, obtinand astfel 4 blaturi.

Am insiropat blaturile, apoi pe 3 din cele 4 blaturi am pus jeleu din vin, un strat de crema si bucati de capsuni.

Smantana am mixat-o cu o lingura de zahar pudra, apoi am imbracat cu ea tortul.

Am ornat cu ciocolata, vafe si capsuni.

Un tort simplu dar foarte gustos, asa cum au apreciat si cei care l-au gustat. S-aveti pofta !