Va invit sa incercati o reteta rapida si delicioasa de ciocolata de casa!Prajesti caju-ul in cuptorul incins, pentru 5-10 minute. Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zaharul pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba (la foc mediu), mai lasi pe foc 6-7 minute, pana cand compozitia are aspectul unui sirop.

Separat, cerni cacaua si laptele praf. Iei siropul de pe foc si adaugi untul si esenta de rom apoi omogenizezi. Torni siropul peste ingredientele uscate si amesteci bine sa nu ramana cocoloase. Adaugi jumatate din caju-ul rupt bucatele si omogenizezi compozitia.

Tapetezi o tava mica cu folie de plastic alimentara si adaugi ciocolata, apoi o nivelezi si o lasi la racit (nu in frigider).

Pentru a obtine 100 ml suc de mure, ne trebuie aproximativ 300 g mure. Le speli si le pui pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar. Din momentul in care incep sa fiarba, le lasi 10 minute pe foc, apoi le pui intr-o sita la strecurat (si le pasezi cu o furculita) pentru a obtine cat mai mult suc.

Masori 100 ml de suc de mure si il pui pe foc impreuna cu cele 150 de grame de zahar. Lasi sa fiarba 6-7 minute si apoi adaugi untul.

Separat, cerni laptele praf, apoi pui peste el siropul de mure si amesteci bine. Adaugi caju-ul si omogenizezi. Torni compozitia peste cea de ciocolata si dai tava la rece. Dupa 3-4 ore de stat la rece, se feliaza perfect. Tai batoane de ciocolata si le servesti.