Iata o reteta rapida de facut, foarte apreciata si de efect.

Rezultatul este delicios, o carne moale si frageda cu un gust usor afumat.https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/pui-pe-sare-la-cuptor.htmlIntr-un bol, amestecati toate ingrediedentele pentru marinada.

Spalati, curatati puiul, parliti-l si despicati-l in 2 pe piept.

Ungeti foarte bine puiul pe toate partile cu marinada.

Intr-o tava, asezati intai o hartie de copt. Puneti sarea (pentru ca se va intari si va fi un bloc de sare ). Nivelati sarea formand un strat uniform si asezati puiul.

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 C si coaceti 20 de minute (l-am lasat 30 de minute si s-a cam parlit :) ).

Dupa 30 de minute, puneti alaturi cartofii (unsi cu ulei si presarati cu cimbru uscat).

Acoperiti totul cu foaie de aluminium, coborati temperatura la 180 C si lasati inca 40 de minute.

Verificati daca cartofii sunt copti, iar pentru pui infigeti o scobitoare in pulpa, daca nu iese lichid, puiul este gata.

Scoateti puiul, curatati-l de sare, puneti-l pe un platou inconjurat de cartofi. Serviti!