Daca va doriti sa pregatiti niste biscuiti deliciosi care sa isi pastreze forma in timpul coacerii, va invit sa incercati aceasta reteta (cel putin asa garanteaza Dana Tudor, daca se urmeaza sfaturile)Eu recunosc ca nu am respectat intru totul sfaturile, pentru ca timpul nu imi permitea. Am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Dana Tudor. Au iesit grozav de deliciosi si s-au evaporat rapid din farfurie. Eu i-am pregatit impreuna cu fetita mea, si i-am decupat cu ajutorul decupatorelor animalute, i-am stampilat cu Mos Craciun si nu au iesit tocmai perfecti. :DCerni faina impreuna cu cacaua si sarea. Mixezi untul aflat la temperatura camerei si taiat cubulete impreuna cu zaharul pudra si zaharul brun pana la o consistenta pufoasa. Adaugi oul rece si omogenizezi compozitia. Adaugi apoi faina cernuta impreuna cu cacaua si sarea si amesteci.

Este recomandata amestecarea compozitiei in continuare cu mixerul, dar cu paleta fluture pentru aluat, la viteza medie, pentru a nu incalzi untul.

La final, aduni aluatul cu mana, il pui in folie alimentara si il introduci in frigider pentru minimum doua ore.

Scoti aluatul din frigider si il lasi la temperatura camerei cca 10 minute, apoi il intinzi intre doua foi de copt urmarindu-se mentinerea unei grosimi uniforme a aluatului de cca. 4mm.

Urmeaza decuparea. Aici sunt 2 reguli de respectat pentru un rezultat bun:Prima este sa se foloseasca decupatoare de marimi apropiate pentru fiecare tava. In acest fel rezulta o coacere egala si uniforma a biscuitilor.

A doua este sa se introduca din nou in frigider pentru cateva minute aluatul intins intre cele doua foi de copt si abia apoi sa se inceapa decuparea biscuitilor. In acest fel se vor obtine biscuiti cu margini drepte.

Marginile ramase din aluat dupa decupare biscuitilor se aduna intr-o minge care se infoliaza si se introduce din nou in frigider.

Daca pe parcursul decuparii aluatul se inmoaie din nou si biscuitii decupati isi pierd forma la transferul lor de pe blatul de lucru in tava, introduci inca o data aluatul intins intre cele doua foi de copt in frigider pentru cateva minute, apoi continui decuparea biscuitilor.

Biscuitii decupati ii asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Introduci tava in cuptorul preincalzit la 175 C, pentru cca 10 minute. Dupa ce s-au copt biscuitii, scoti tava din cuptor si ii lasi cateva minute sa se racoreasca pe o suprafata protejata timp in care biscuitii isi consolideaza textura. Scoti apoi biscuitii si ii lasi la racit pe un gratar. Dupa ce s-au racit complet, biscuitii se asaza in cutii de tabla tapetata cu folie alimentara unde se pot pastra cca 7 zile la temperatura camerei sau in congelator cca 90 de zile.avem doua reguli de respectat pentru un rezultat bun. Prima este sa folosim decupatoare de marimi apropiate pentru fiecare tava. In acest fel, rezulta o coacere egala si uniforma a biscuitilor. A doua este sa introducem din nou in frigider pentru cateva minute aluatul intins intre cele doua foi de copt si abia apoi sa incepem decuparea biscuitilor. In acest fel vom obtine biscuiti cu margini drepte.