Pentru c-am fost intotdeauna adeptul retetelor simple care impresioneaza totodata prin gust, si pentru ca stiu ca puiul este foarte popular la noi, m-am gandit sa iti arat cum il pregatesc eu si cum reusesc sa ii mentin crusta crocanta si carnea suculenta.

Secretul meu sta-n umplutura, asa ca noteaza-ti ingredientele si fii alaturi de mine pe tot parcursul retetei.

Umplutura: Curata membrana de pe carnati si taie-i cuburi. Carnatii au gust afumat, au usturoi si multe alte condimente, au verdeturi care mai de care mai grozave.

Adauga ulei de masline in tigaie si lasa-l sa se incinga. Adauga carnatii si la scurt timp ceapa taiata cuburi. Urmeaza doi catei de usturoi tocati marunt. Pune putin cimbru proaspat deasupra. Adauga in tigaie fasolea scursa bine si amesteca putin. Urmeaza boia dulce si iute. Daca nu va place gustul iute, atunci puteti sa n-o puneti. Asezoneaza cu sare si piper, iar la sfarsit cateva rosii uscate taiate cuburi. Umplutura e gata si las-o deoparte.

Urmeaza puiul. Taie capetele pulpelor inferioare si varfurile aripilor, iar daca este nevoie, daca are pene, parleste-le cu arzatorul.

Umple puiul cu umplutura si adaug o lamaie in interior.

Amesteca untul topit cu o lingurita de boia, putin usturoi granulat, sare si piper si unge puiul.

Pune in tava aceeasi cantitate de apa si vin, peste care asaza puiul umplut. Pune crengute de cimbru pe langa.

Acopera cu folie de aluminiu ca sa se inabuseasca totul. Lasa-l o ora la cuptor, la 170 de grade C, dupa care mai lasa-l 30 de minute la 180 de grade C, fara folie, pentru a face crusta.

Intre timp pregateste cartofii: taie-i pe jumatate si stropeste-i cu ulei de masline. Toaca rozmarinul si adauga boia afumata, nucsoara, sare si piper. Cartofii se pregatesc in 30 de minute in cuptor, la 180 de grade C.

Puiul arata senzational si miroase pe masura! Este extrem de suculent va garantez!Cartofii se asaza pe langa pui, iar umplutura se scoate din pui si se pune separat intr-un bol.

Stoarce lamaia coapta in sucul lasat in tava si amestec-o bine. Strecoar-o si serveste peste umplutura.

Daca vreti, puteti sa faceti un sos din zeama din tava, merge ingrosata cu putin amidon si putina smantana de gatit.